• .
  • .
  • .

Jadłospis

_______________________________________________________________________________________________________________________

11.03.2024-15.03.2024

DATA

       ŚNIADANIE

   OBIAD

PODWIECZOREK

11.03.2024

PONIEDZIAŁEK

Zupa mleczna (200g), pieczywo (35g), masło (6g), ser żółty (20g), sałata (50g), rzodkiewka (50g), herbata (250ml)

Żurek z jajkiem i ziemniakami (200g),

Makaron z twarogiem (200g), marchewka do pochrupania (100g), woda z cytryną (150ml)

Domowy kisiel malinowy (150ml), banan (100g), chrupki kukurydziane (100g), woda

12.03.2024

WTOREK

Samodzielne komponowanie kanapek- pieczywo (35g), masło (6g), szynka z indyka/ ser żółty (20g), ogórek zielony (50g), sałata (50g), kakao (150ml)

Krem z marchewki z grzankami (200g),

Spaghetti z indyka (150g), sos pomidorowy (50g), sałata lodowa (100g), woda z cytryną (150ml)

Kulki jaglane a’la rafaello (50g), jabłko (100g), kakao (150ml)

13.03.2024

ŚRODA

Domowa nutella z ciecierzycy- pieczywo (35g), masło (6g), banan (50g), daktyle (50g), kakao (150ml)

Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami (200g),

Kopytka szpinakowe (100-140g), polane bazyliowym masłem (6g) marchewka do pochrupania (100g), woda z cytryną i miodem (150ml)

Ciasto czekoladowe (50g), jabłko (100g), kakao (150ml)

14.03.2024

CZWARTEK

Twarożek z jogurtem naturalnym (30g), masło (6g), rzodkiewka (50g), sałata (50g), herbata miętowa (150ml)

Barszcz czerwony z makaronem (200g),

Kolety z wątróbki drobiowej (80g), ziemniaki (100g), surówka z kiszonej kapusty i marchewki (100g), woda z cytryną (150ml)

Budyń waniliowy (100g), jabłko (100g), woda (150ml)

15.03.2024

PIĄTEK

Pieczywo (35g), masło (6g), pasta jajeczna ( 30g), rzodkiewka (100g), kakao (150ml)

Zupa pomidorowa z ryżem (200g),

Kotlet rybny (80g), ziemniaki (100g), warzywa gotowane (100g), woda z cytryną (150ml)

Jogurt naturalny (100g), jabłko (100g), woda (150ml)

Z uwagi, że większość produktów może zawierać śladowe ilości orzechów, jaj, mleka i innych alergenów, prosimy zgłaszać wszelkie alergie dyrekcji przedszkola.

Każdego dnia na drugie śniadanie dzieci otrzymują owoc lub warzywo do pochrupania (jabłko, kalarepa, marchewka itp.).