• .
  • .
  • .

Jadłospis

_______________________________________________________________________________________________________________________

 UWAGA: większość produktów używanych w naszej kuchni może zawierać śladowe ilości orzeszków, arachidowych, orzechów, glutenu, soi, gorczycy, mleka, sezamu, selera. Z uwagi na to bardzo prosimy rodziców i opiekunów dzieci o zgłaszanie alergii pokarmowych swoich podopiecznych dyrekcji przedszkola.

JADŁOSPIS OD 23.04.2018 DO 27.04.2018

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

Tydzień kolorowych zup

PODWIECZOREK

23.04.2018

poniedziałek

Zupka mleczna, płatki kukurydziane, chlebek, masło, dżem, herbata owocowa ZUPA BIAŁA – Żurek z jajkiem. Naleśniki z nutellą własnego wyrobu, marchewka do pochrupania, kompot jabłkowy Pasta marchewkowa, wafelek ryżowy, woda z cytryną
24..04.2018

Wtorek

„Biedronki na kanapce” – zdrowe pieczywo, pasta twarogowa, pomidor koktajlowy, masło,   herbata ziołowa ZUPA CZERWONA – Zupa pomidorowa z makaronem. Kotleciki z wątróbki, mizeria z jogurtem naturalnym i koperkiem, ziemniaki, woda z miodem

 

Kisiel jabłkowy własnego wyrobu, chrupki kukurydziane
25.04.2018

Środa

 

Samodzielne komponowanie kolorowych kanapek z: bułki wieloziarnistej, masła, sera, wędliny, ogórka, sałaty, kakao

 

ZUPA ŻÓŁTA – Rosół z pulpecikami drobiowymi. Ryż na mleku z jabłkiem i cynamonem, kompot wieloowocowy

HIT SZEFOWEJ KUCHNI

Czekoladowe ciasto z fasoli, mleko

ZAPRASZAMY NA DEGUSTACJĘ CIASTA

26.04.2018

Czwartek

Zdrowe pieczywo, pasztet własnego wyrobu, ogórek kiszony, kawa zbożowa ZUPA BRĄZOWA – Zupa pieczarkowa z makaronem. Gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaki, lemoniada

 

Budyń waniliowy własnego wyrobu posypany gorzką czekoladą,
27.04.2018

Piątek

Omlety z cukrem pudrem, bawarka ZUPA BORDOWA - Zupa krem z buraka. Zapiekanka z tuńczyka, sałata do pochrupania, kompot porzeczkowy Prażona ciecierzyca do pochrupania, woda z miodem