• .
  • .
  • .

Jadłospis

______________________________________________________

 UWAGA: większość produktów używanych w naszej kuchni może zawierać śladowe ilości orzeszków, arachidowych, orzechów, glutenu, soi, gorczycy, mleka, sezamu, selera. Z uwagi na to bardzo prosimy rodziców i opiekunów dzieci o zgłaszanie alergii pokarmowych swoich podopiecznych dyrekcji przedszkola.

JADŁOSPIS OD 18.12.2017 DO 22.12.2017

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

11.12.2017

Poniedziałek

Ciepłe śniadanko: kasza manna na mleku o smaku waniliowym z płatkami kukurydzianymi, bułka grahamka, dżem, herbata Zupa jarzynowa z ziemniakami. Makaron z serem i boczkiem, kalarepka do pochrupania, kompot wieloowocowy Wafle ryżowe z musem morelowo-brzoskwiniowym
12.12.2017

Wtorek

Samodzielne komponowanie kolorowych kanapek z: zdrowego chleba, masła, szynki, sera żółtego, sałaty, kakao Zupa kalafiorowa. Pulpety w sosie koperkowym, kasza jęczmienna, buraczki na ciepło, woda z cytryną Koktajl owocowy, ryż preparowany
13.12.2017

Środa

 

Zdrowe pieczywo, masło, pasztet własnego wyrobu, ogórek kiszony, bawarka

JADŁOSPIS PSZCZÓŁEK

Rosół z makaronem. Spaghetti po bolońsku, posypany startym serem, kompot jabłkowy

Jabłecznik, herbata malinowa
14.12.2017

Czwartek

Bułka grahamka, masło, pasta twarogowa , ogórek, kakao

Zupa meksykańska

Ryż na mleku z prażonym jabłkiem i cynamonem, woda z miodem

Kisiel owocowy, chrupki kukurydziane
15.12.2017

Piątek

 

Zdrowe pieczywo, masło, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, ogórek kiszony, herbatka ziołowa

UROCZYSTY OBIAD WIGILIJNY

Tradycyjny barszcz czerwony z pasztecikami, pierogi z kapustą i pieczarką, kotleciki rybne, kapusta z grochem, warzywa gotowane, kompot z suszu, mandarynki, jabłka, pachnący cynamonem piernik

Piernik, mandarynki, pachnąca herbatka zimowa