Jadłospis
_______________________________________________________________________________________________________________________
11.03.2024-15.03.2024
DATA |
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
11.03.2024 PONIEDZIAŁEK |
Zupa mleczna (200g), pieczywo (35g), masło (6g), ser żółty (20g), sałata (50g), rzodkiewka (50g), herbata (250ml) |
Żurek z jajkiem i ziemniakami (200g), Makaron z twarogiem (200g), marchewka do pochrupania (100g), woda z cytryną (150ml) |
Domowy kisiel malinowy (150ml), banan (100g), chrupki kukurydziane (100g), woda |
12.03.2024 WTOREK |
Samodzielne komponowanie kanapek- pieczywo (35g), masło (6g), szynka z indyka/ ser żółty (20g), ogórek zielony (50g), sałata (50g), kakao (150ml) |
Krem z marchewki z grzankami (200g), Spaghetti z indyka (150g), sos pomidorowy (50g), sałata lodowa (100g), woda z cytryną (150ml) |
Kulki jaglane a’la rafaello (50g), jabłko (100g), kakao (150ml) |
13.03.2024 ŚRODA |
Domowa nutella z ciecierzycy- pieczywo (35g), masło (6g), banan (50g), daktyle (50g), kakao (150ml) |
Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami (200g), Kopytka szpinakowe (100-140g), polane bazyliowym masłem (6g) marchewka do pochrupania (100g), woda z cytryną i miodem (150ml) |
Ciasto czekoladowe (50g), jabłko (100g), kakao (150ml) |
14.03.2024 CZWARTEK |
Twarożek z jogurtem naturalnym (30g), masło (6g), rzodkiewka (50g), sałata (50g), herbata miętowa (150ml) |
Barszcz czerwony z makaronem (200g), Kolety z wątróbki drobiowej (80g), ziemniaki (100g), surówka z kiszonej kapusty i marchewki (100g), woda z cytryną (150ml) |
Budyń waniliowy (100g), jabłko (100g), woda (150ml) |
15.03.2024 PIĄTEK |
Pieczywo (35g), masło (6g), pasta jajeczna ( 30g), rzodkiewka (100g), kakao (150ml) |
Zupa pomidorowa z ryżem (200g), Kotlet rybny (80g), ziemniaki (100g), warzywa gotowane (100g), woda z cytryną (150ml) |
Jogurt naturalny (100g), jabłko (100g), woda (150ml) |
Z uwagi, że większość produktów może zawierać śladowe ilości orzechów, jaj, mleka i innych alergenów, prosimy zgłaszać wszelkie alergie dyrekcji przedszkola.
Każdego dnia na drugie śniadanie dzieci otrzymują owoc lub warzywo do pochrupania (jabłko, kalarepa, marchewka itp.).