• .
  • .
  • .

Jadłospis

_______________________________________________________________________________________________________________________

 UWAGA: większość produktów używanych w naszej kuchni może zawierać śladowe ilości orzeszków, arachidowych, orzechów, glutenu, soi, gorczycy, mleka, sezamu, selera. Z uwagi na to bardzo prosimy rodziców i opiekunów dzieci o zgłaszanie alergii pokarmowych swoich podopiecznych dyrekcji przedszkola.

JADŁOSPIS OD 15.04.2019 DO 19.04.2019

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

 

PODWIECZOREK

15.04.2019

Poniedziałek

Zupka mleczna, owoce suszone do posypania, zdrowe pieczywo, masło, dżem, herbatka ziołowa Zupa wiosenna z ziemniakami. Spaghetti z sosem pomidorowym z czerwoną soczewicą, kalarepka do pochrupania, woda z cytryną Jogurt naturalny z musem malinowym, ryż preparowany
16.04.2019

Wtorek

Bułka, masło, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, herbata owocowa Brokułowa z ziemniakami. Gulasz z szynki, kasza gryczana niepalona, mizeria z jogurtem, kompot jabłkowy Kisiel owocowy własnego wyrobu, chrupki kukurydziane
17.04.2019

Środa

 

Samodzielne komponowanie kolorowych kanapek ze zdrowego pieczywa, masła, sera żółtego, wędliny, rzodkiewki, sałata lodowa, kakao Fasolka po bretońsku, bułka, kompot truskawkowy Koktajl owocowy, sezamki, banany, wafle ryżowe
18.04.2019

Czwartek

 

ŚWIĄTECZNE ŚNIADANIE WIELKANOCNE

Żurek z białą kiełbaską, jajka na sałacie z sosem koperkowym posypane kiełkami, kolorowe nowalijki, pieczony pasztet mięsno-warzywny, sałatka jarzynowa, masło pietruszkowe, pieczywo, kulki twarogowe z bakaliami, babka piaskowa, herbata miętowa

Ryż na rosole. Makaron ze szpinakiem i twarogiem, kompot jabłkowy

 

Babka piaskowa, ciepłe mleczko
19.04.2019

Piątek

 

Zdrowe pieczywo, masło, pasta jajeczna, sałata, kawa z mlekiem Zupa cukiniowa z grzankami. Zapiekanka z tuńczyka, kalarepka do pochrupania, woda z cytryną Pudding truskawkowy, chrupki kukurydziane