• .
  • .
  • .

Jadłospis

_______________________________________________________________________________________________________________________

 UWAGA: większość produktów używanych w naszej kuchni może zawierać śladowe ilości orzeszków, arachidowych, orzechów, glutenu, soi, gorczycy, mleka, sezamu, selera. Z uwagi na to bardzo prosimy rodziców i opiekunów dzieci o zgłaszanie alergii pokarmowych swoich podopiecznych dyrekcji przedszkola.

JADŁOSPIS OD 18.02.2019 DO 22.02.2019

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

18.02.2019

Poniedziałek

Płatki kukurydziane na mleku, owoce suszone do posypania, zdrowe pieczywo, masło, dżem, herbatka ziołowa Krupnik z kasza jaglaną. Makaron z sosem pomidorowym z soczewicy, sałata lodowa z sosem vinegret, ziemniaki, woda z miodem Jabłko pieczone z wanilią, herbata owocowa
19.02.2019

Wtorek

 

Bułka, masło, twarożek, rzodkiewka,  bawarka  Zupa krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym. Pulpety gotowane w sosie koperkowym, kasza pęczak, mizeria z koperkiem, kompot jabłkowy Kisiel owocowy własnego wyrobu, chrupki kukurydziane
20.02.2019

Środa

 

Samodzielne komponowanie kolorowych kanapek ze zdrowego pieczywa, masła, sera żółtego, wędliny, rzodkiewki, sałata lodowa, kakao Rosół z makaronem, Kotlety z wątróbki, warzywa gotowane z masełkiem, ziemniaki, woda z cytryną

HIT SZEFOWEJ KUCHNI

Faworki karnawałowe – zapraszamy na degustację
21.02.2019

Czwartek

 

Bułka grahamka, masło, pasztet mięsny własnego wyrobu, ogórek kiszony, herbata ziołowa Żurek z kiełbasą, Ryż na mleku z jabłkiem i cynamonem, marchewka do pochrupania, kompot porzeczkowy Budyń czekoladowy, chrupki kukurydziane
22.02.2019

Piątek

 

Zdrowe pieczywo, masło, pasta z makreli ze szczypiorkiem, kawa zbożowa Zupa rybna pulpecikowa. Pierogi z serem, kalarepka do pochrupania, kompot malinowy Sałatka jarzynowa, bułka z masłem,