Jadłospis
_______________________________________________________________________________________________________________________
06.05.2024-10.05.2024
DATA |
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
06.10.2024 PONIEDZIAŁEK |
Zupa mleczna (200g), pieczywo (35g), masło (6g), ser żółty (20g), ogórek kiszony (100g), herbata (150ml) |
Żurek z jajkiem (200g), Racuchy drożdżowe z jabłkiem (140-200g), marchewka do pochrupania (100g), woda z cytryną (150ml) |
Truskawki (100g), chrupki kukurydziane (50g), woda (150ml) |
07.05.2024 WTOREK |
Samodzielne komponowanie kanapek- pieczywo (35g), masło (6g), szynka z indyka/ser (20g), sałata lodowa (100g), kakao (150ml) |
Rosół z makaronem (200g), Kolety z serem i sezamem (80g), ziemniaki (150g), surówka z kapusty pekińskiej i marchewki (100g), woda z cytryną (150ml) |
Ciasto murzynek (50g), mleko (150ml) |
08.05.2024 ŚRODA |
Myszki na talerzu- jajko gotowane (30g), szczypiorek/rzodkiewka (100g), pieczywo (35g), masło (6g), kakao (150ml) |
Zupa ogórkowa z ziemniakami i koperkiem (200g), Makaron z sosem z czerwonej soczewicy (200g), marchewka do pochrupania (100g), woda z cytryną (150ml) |
Jogurt naturalny (100g), jabłko (100g), woda (150ml) |
09.05.2024 CZWARTEK |
Twarożek z jogurtem naturalnym (30g), masło (6g), rzodkiewka (100g), herbata miętowa (150ml) |
Zupa pieczarkowa z makaronem (200g), Gołąbki (80g), sos pomidorowy (50g), ziemniaki (150g), marchewka do pochrupania (100g), woda z cytryną (150ml) |
Budyń waniliowy (100g), sos malinowy (50g), jabłko (100g), woda z cytryną (150ml) |
10.05.2024 PIĄTEK |
Pasta z makreli z koperkiem (30g), masło (6g), pieczywo (35g), kakao (150ml) |
Zupa fasolowa z ziemniakami i marchewką (200g), Kluski ziemniaczane z boczkiem wędzonym i twarogiem (140-200g), marchewka do pochrupania (100g), woda z cytryną (150ml) |
Mufinki (80g), jabłko (100g), woda (150ml) |
Z uwagi, że większość produktów może zawierać śladowe ilości orzechów, jaj, mleka i innych alergenów, prosimy zgłaszać wszelkie alergie dyrekcji przedszkola.
Każdego dnia na drugie śniadanie dzieci otrzymują owoc lub warzywo do pochrupania (jabłko, kalarepa, marchewka itp.).